Slovenija | Россия | Bosna i Hercegovina

Kako učiniti da kućani poslovi ne postanu dramatični

Ponekad u životu žudimo za dramom. Ali kada govorimo o održavanju kuće, svi želimo da stvari idu lagano i bezbolnije koliko god je moguće. Evo nekoliko krakteristika koje biste trebali tražiti kod kućanskih aparata ukoliko želite smanjiti dramaturgiju domaćinstva u svom životu.

1. Automatizam. Jedno od rješenja za manje dramaturgije u vašoj kuhinji su programi i funkcije koje koriste senzorsku tehnologiju kojom pretvara svakog korisnika u šefa kuhinje ili kućepazitelja sa iskustvom.
Bila to mikrovalna pećnica sa automatski prilagođenom snagom kuhanja i trajanja prema vrsti hrane i njenoj težini; indukcijska ploča koja automatski prepoznaje poziciju posude i veličinu; ili mašina za pranje posuđa sa senzorskom tehnologijom koja prilagođava program pranja posuđa prema nivou zaprljanosti posuđa, birajte kućanske aparate koji će vam pomoći da zadržite stanje uma bez drame.

2. Adaptirajuća tehnologija. Rješenja koja prepoznaju korisnički životni stil i prilagođavaju se istima su od velike pomoći. Frižider koji zna kada ćete otvarati vrata snižava temperaturu prije kako bi hrana bila duže svježa. Svjetlosni senzor kuhinjske nape može detektovati kada stojite ispred ploče za kuhanje i automatski uključiti svjetlo za vas.
Pećnica sa tehnologijom koja pamti vaša podešenja temperature za svaki prethodno podešeni program će predložiti zadnji ili najčešće korišteno podešenje sljedeći put kada je budete koristili, što će vam uštediti dosta vremena.

3. Intuitivne funkcije. Šta može biti bolje od kućanskog aparata koji je jednostavan za korištenje? Tražite aparate sa automatski prethodno podešenim programima i funkcijama, automatskim načinom rada, i jednostavnim ručnim namještanjem.
Intuitivna grafika često može biti i više od detaljnog opisa svake funkcije. Birajte kolekcije ili individualne komade koji stavljaju korisnika i njegovo iskustvo na prvo mjesto.

Možda biste željeli pročitati