Slovenija | Россия | Bosna i Hercegovina

Kako da kreirate više vremena za svoju porodicu

Da li ste se ikada našli u situaciji da želite da vaš dan ima više od 24 sata, kako biste imali više vremena za one koje volite?

Nije neuobičajno da dođete poslije dugog dana na poslu, i da vidite da imate toliko kućnih obaveza koje se ne mogu odgoditi, tako da jedva stižete da svojoj djeci pročitate priču za laku noć i da ih smjestite u krevet. Pošto vjerovatno ne možete kontrolisati koliko vremena ćete provesti na poslu, evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da stvorite više vremena da provedete sa svojom porodicom.

Reducirajte potrošnju vremena. Provjerite svoje mailove prije nego što djeca ustanu ili nakon što odu u krevet. Smanjite vrijeme koje trošite na traženju zagubljenih ključeva, telefona i ostalih svakodnevnih predmeta tako što ćete označiti prostor gdje će svi članovi porodice odložiti najvažnije stvari. Pobrinite se da sve cipele, kapute i torbe budu spremne tokom večeri, kako biste izbjegli jutarnju paniku, i kako biste uživali u mirnom zajedničkom doručku.

Uključite djecu u aktivnosti. Možda ste pet puta brži u brisanju podova i postavljanju stolova od vašeg 5-o godišnjeg djeteta, ali ako uključite svoju djecu, kućne obaveze pretvarate u aktivnosti povezivanja, a njih učite korisnim vještinama.

Najvažniji posao roditelja nije da djeci budu lični asistenti, nego da ih nauče kako da budu samostalna. Čak i najmlađe dijete može svoje igračke vratiti u kutiju, i pri tome se zabaviti. Napravite takmičenje u porodici ko može uraditi brže neki od kućanskih poslova.

Priprema obroka. Udvostručite šta god da pripremate za večeru i zamrznite je za kasnije korištenje tokom sedmice. Ispecite dodatno povrće na žaru i ubacite ga sa piletinom za ručak narednog dana. Pomiješajte ostatke voćne salate sa jogurtom i žitaricama za doručak. Čuvajte kutijce zamznutog voća i povrća u zamrzivaču kako bi uštedjeli odlazak u prodavnicu u slučaju da zaboravite da planirate desert ili dodatak glavnom jelu. Sasvim je uredu da sačuvate zamrznutu picu ili dvije u svom zamrzivaču.

Iskoristite ono što imate. Prođite kroz svaku stavku sa vaše liste za uraditi i odlučite da li je apsolutno neophodna. Sušenje sa programima koji koriste paru, na primjer, mogu skoro u potpunosti zamijeniti peglanje. Da li vaš partner, prijatelj ili član rodbine može preuzeti neku od obaveza? Koordinirajte zadatke kako biste obavili što više stvari odjednom.

Kreirajte novu porodičnu tradiciju. Nemojte čekati na praznike ili velike porodične događaje kako biste proveli kvalitetno vrijeme skupa. Napravite planove za utakmicu petkom ili subotnji doručak. Cijela porodica, čak i roditelji, bi trebali sve ostale aktivnosti zakazati prema ovom vremenu za porodične aktivnosti. Svi bi se trebali isključiti (bez telefona, društvenih mreža ili TV-a) i uživati u zajedničkom druženju. Porodično vrijeme ne bi trebalo biti zapostavljeno; ono je prioritet.

Život je komplikovan. Učinimo održavanje rublja jednostavnim.

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene da urade sav prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način. WaveActive karakteristike pranja odlikuju savremene tehnologije čišćenja:
  • Jedinstveni oblik bubnja sa specijalnim valovitim 3D rebrima za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona, i tako obezbjeđuje optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno namakanje i uklanjanje zaprljanja
Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati