Jednostavni načini za čišćenje kuhinje, frižidera i drugi korisni saveti

Na primer, kako očistiti pod bez stvaranja oblaka prašine koji samo obrće prljavštinu umesto da je pošalje u kantu za smeće? Kako ukloniti mrave? Dajemo odgovore na ova pitanja i pružamo još mnogo saveta za čišćenje.

Kako da prašina ne leti prilikom čišćenja kuhinjskog poda? Tajna se možda krije u šolji.
Domaćice za vas imaju veoma koristan savet. Rasporedite vlažne listiće čaja po drvenim podovima. Listići sakupljaju prašinu dok čistite. Isti trik funkcioniše i sa pepelom i drugom prljavštinom koja lako odleti sa đubrovnika.

Kako da zadržite mrave podalje od svojih kuhinjskih ormarića? Ukrasite ih mentom.
Isprobajte stari domaćinski savet i ukrasite svoj ormarić mentom. Viseće grančice sušene mente u kuhinjskom ormariću drže mrave na odstojanju. Takođe, možete da zasadite mentu u blizini vrata i prozora kako biste mrave zadržali napolju.

Kako sprečiti pojavu neprijatnog mirisa u frižideru? Uživajte u kafi – i iskoristite talog.
Ako je vaš frižider upio neprijatne mirise, na primer sira, luka ili ribe, možete ih se rešiti ponovnom upotrebom taloga iz vašeg aparata za kafu. Samo stavite činiju sa iskorišćenim talogom u frižider. Neprijatan miris će nestati nakon određenog vremena. Malo fizičkog rada takođe može da bude korisno. Razmutite jedan čep dezinfekcionog sredstva u litri vode. Operite i prebrišite sve nemetalne delove.

Uklanjanje mirisa iz vaših tegli. Stavite ih na led.
Nakon što očistite tegle, stavite ih u zamrzivač, odvojeno staklo i poklopce. Nakon jednog dana, bakterije – a i miris – su nestali.

Jednostavan način za čišćenje kuhinjskih fioka: Upotrebite svoje najlon čarape.
Možda se pitate kakve veze imaju najlon čarape sa čišćenjem? Odgovor je iznenađujuće jednostavan. Ako želite da očistite fioke bez sklanjanja escajga i svega ostalog što može da se nađe u njima, navucite najlon čarapu preko creva usisivača i pustite ga da obavi ostatak posla. Najlon čarapa osigurava da će biti usisana samo prašina. Isti postupak funkcioniše i kod čiščenja polica za igračke i sličnog.

Kako da vaše staklene police budu blistavo čiste? Ispolirajte ih limunom.
Staklo je veoma moderno. Stakleni stolovi. Staklene police. Staklena vrata. Ali, održavati ih čistim može da oduzme mnogo vremena. Ako vas izluđuju otisci, sledeći put sledite ovaj savet: Iscedite malo soka od limuna na staklo i obrišite ga papirom. Vaš stakleni sto će zablistati.

Uklonite kamenac bez ribanja i struganja. Malo vate će doći kao poručeno.

Da li se kamenac često nakuplja u vašoj sudoperi? A u vašim tepsijama? Na drugim iritantnim mestima? U tom slučaju kupite jeftinu flašu sirćeta. Umočite velike ili male komade pamučne vate u sirće i stavite ih preko mesta na kojima ima kamenca. Ostavite sve da prenoći i sutradan obrišite.

Potrebna vam je svežina? Nema problema

Gorenje IonGeneration kombinovani frižideri su projektovani tako da omoguće maksimalnu svežinu. Njihova tehnologija IonAir sa MultiFlow 360˚ neprekidno osvežava vazduh i tako simulira prirodnu mikroklimu i pruža savršene uslove za skladištenje. Pomoću pametnih funkcija koje su jednostavne za korisnike, bez problema se prilagođavaju vašem životnom stilu. Bez obzira na to koliko često otvarate vrata frižidera, AdaptTech održava optimalnu temperaturu i održava vašu hranu u savršenom stanju, dok NoFrost Plus rashladni sistem sprečava akumulaciju leda i sprečava otapanje. Sada su takođe dostupni i sa integrisanom skrivenom ručicom HiddenHandle.Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati