Россия | Bosna i Hercegovina

Sedam isprobanih i testiranih načina da uljepšate nekome dan

Svakoga dana možemo uraditi nešto malo kako bismo nekome uljepšali dan. Male stvari mogu promijeniti živote drugih ljudi na način koji ne možemo ni zamisliti. Jednako, male stvari mogu popraviti i nama dan. Zapamtite – dobro se dobrim vraća.

1. Nasmijte se. Bez obzira da li tek ustajete, ili ste se zaputili na posao ili obavljate kućanske poslove, samo se nasmijte. Uputite osmijeh nekome ko vam je drag ili potpunom strancu. To može uljepšati njihov dan. Također to može uljepšati i vaš dan.

2. Iznenadite. Iznenadite nekoga sa cvijetom, kafom ili pozivom na večeru u vašem domu. Budite osoba koja unosi vedrinu u živote drugih ljudi.

3. Slušajte. Ostavite sve drugo po strani i ponudite se da saslušate nekoga ko to treba. Ponekad nam je potrebno da podjelimo naše misli sa drugima kako bi se osjećali bolje.

4. Dijelite. Podijelite desert sa novim komšijama. Podijelite dobre ideje sa vašim kolegama. Dijelite pozitivnu energiju sa osobom koju ste tek upoznali po prvi put. Dijeljenje je brižna stvar.

5. Donirajte. To može biti i odjeća koju više nećete nositi, knjige koje nećete ponovo čitati ili stara a opet funkcionalna mašina za pranje rublja koju planirate zamijeniti novom. Donirajte sve što više nećete trebati.

6. Ponudite se za pomoć. Bile to dnevne kućanske obaveze kao što je čišćenje kuhinje, ili komplikovaniji projekti na poslu, odvojite vrijeme i pomozite drugima. Tajna sreće je u pomaganju drugima.

7. Zahvaljujte se. Zalijepite jednostavnu poruku zahvale na vaš frižider kući ili monitore vaših saradnika na poslu. Iskažite svoju zahvalnost onima koji to zaslužuju. Iskreno hvala obično više kaže od opširnog govora.

Oznake: ,
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati