Pustite da nova energija uđe u vaš dom

Proljeće je idealno vrijeme da raščistite svoj dom. Da napravite više prostora, koji će biti više ugodan i ispunjen novom energijom. Vjerujte nam, odmah ćete se osjećati bolje. Odlučiti o tome šta zadržati, a čega se riješiti može biti izuzetno zamoran posao, zato počnite sa malim stvarima, ali budite uporni. Evo šest pitanja koja će vam pomoći kako da se odlučite.

  1. Da li sam to koristila/o u prošloj godini? Ukoliko je odgovor ne, vjerovatno tu stvar više nećete ni trebati.
  2. Da li bih to kupila/o kada bi sad otišla/o u kupovinu? Ukoliko je odgovor ne, onda zašto to čuvati?
  3. Da li to zadržavam samo zato što sam investirala/o novac prije nekog vremena? Ukoliko ne koristite, svakako ste bacili vaš novac, tako da možete donirati te predmete nekome ko bi ih zaista koristio i trebao.
  4. Da li imam slične stvari za istu namjenu? Riješite se nepotrebnog i zadržite samo jedan predmet.
  5. Da li se uklapa u moj prostor ili mi odgovara? Ukoliko vam predmet ne donosi osjećaj zadovoljstva, onda i nema razloga da ga zadržite.
  6. Da li to čuvam iz sentimentalnih razloga? To je uredu, zadržite nekoliko uspomena u kutiji “Uspomene”!

Nakon što donesete odluku čega se želite riješiti, razmislite šta ćete uraditi sa tim odbačenim stvarima. Postoje i bolji načini od toga da ih jednostavno bacite. Možete ih pokloniti svojim prijateljima, porodici ili u dobrotvorne svrhe, prodati putem interneta ili možda pronaći način da reciklirate stvari. Kako god da odlučite, odstranjivanjem nepotrebnih predmeta ćete kreirati više prostora za život kakav želite da živite.

Život je komplikovan. Učinimo održavanje rublja jednostavnim.

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene da urade sav prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način. WaveActive karakteristike pranja odlikuju savremene tehnologije čišćenja:
  • Jedinstveni oblik bubnja sa specijalnim valovitim 3D rebrima za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona, i tako obezbjeđuje optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno namakanje i uklanjanje zaprljanja
Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati