Slovenija | Россия | Bosna i Hercegovina | Danmark

Nezaboravna rođendanska zabava za vaše dijete – Jednostavno

Svim roditeljima je poznat taj period u godini kada se približava rođendan njihovog djeteta. To je obično vrijeme velikih očekivanja i uzbuđenja za djecu i malo većeg stresa za zauzete mame i tate. Za taj dan oni nastoje da svoje najmilije učine najsretnijima na cijelom svijetu – i to obično ne ide tako lako.
Koje su to stvari koje današnja djeca vole? Šta biste pripremili za jelo? Koje igre bi mogli igrati? Šta ako im bude dosadno? Kako da usrećite grupu djece, ili kako da moje dijete bude sretno? Koliko dugo zabava treba da traje?

Ovo mogu biti samo od nekih pitanja koja vam se motaju po glavi. Bez brige! Mi smo tu da vam pomognemo da olakšate svoj život i planirate ovu zabavu korak po korak. Garantujemo vam da će djeca biti sretna i zadovoljna.

Šta su trendovi rođendanskih zabava u današnja vremena?

Najlakši odgovor na ovo pitanje bi bio posjetiti Google i jednostavno pretražiti “zabave za djecu lokacije u mojoj blizini” i bukirati vrijeme tu gdje su sve atrakcije pripremljene za malu raju. Ali šta ako želite nešto više unikatno i osobno, da bude “starinski” i da kreirate nezaboravnu uspomenu svom djetetu bez da morate izlaziti iz doma?

Provjerite listu koraka za PRIJE, TOKOM i POSLIJE velikog događaja kako biste bili sigurni da će vaše dijete i njegovi drugari imati nezaboravne uspomene. Dodatno, imat ćete vremena da uživate u šolji vrućeg čaja (ili možda nećem drugom) nakon zabave uz osjećaj postignutog zadovoljstva.
Zapamtite stvari koje DEFINITIVO ne trebate: duge liste gostiju, predugo trajanje zabave i veliki obroci.

Throw your kids the ultimate birthday party with these simple tips

PRIJE: Napravite planiranje poput profesionalaca

Napravite kratku sesiju pripreme zabave sa vašim najmlađima na temu šta bi to moglo da bude njihova zabava iz snova. Znate kako se to radi: pitajte ih za njihovu željenu listu gostiju, pustite im da odaberu pozivnicu, temu zabave, igre koje bi voljeli da igraju i odaberite hranu i jela koja svi vole. Na kraju to je ipak njihov dan, tako da nije pogrešno pokušati pripremiti sve u saradnji sa njima. To čak može biti i fina vježba zajedničkog planiranja!

Profesionalni savjet! Možete biti i kreativniji i postaviti malu tablu planiranja zabave za svoje dijete. Iskoristite stare magazine, flomastere, papire u boji i pripremite kolaž na crnom papiru sa svim stvarima koje vaše dijete smatra zanimljivim. To će biti također fina uspomena i dobar način da provedete kvalitetno vrijeme sa svojim djetetom.

Nakon što utvrdite i odredite ideju šta bi vaše dijete željelo, sami nastavite planirati detalje. Odaberite datum i vrijeme, pošaljite pozivnice (nastojte to uraditi nekoliko sedmica unaprijed i tražite potvrdu dolaska – to će vam pomoći u planiranju ostalih stvari). Odredite vremenski period ne duži od 2 sata. Po iskustvima naših mama i tata – ovo je idealno trajanje zabava.

Profesionalni savjet! Pošaljite pozivnice u digitalnoj formi – jer će vam uštediti cijenjeno vrijeme i zaštititi našu dragocijenu planetu. Dodatno, možete kreirati WhatsApp grupu sa ostalim mamama i tatama kako biste bili u kontaktu.

Profesionalni savjet! Odredite budžet i držite se istog – to će vam pomoći da se ne zanesete sa prekomijernim planiranjem i prekomijernim troškovima.


TOKOM: Veliki dan – dan zabave. Vaša finalna lista provjera

Dekoracije: baloni, papirni lanci, papirni lusteri, papirne kapice i tanjirići
Hrana i piće: ne pretjerujte i držite se klasičnog izbora:

 • Pica – nabavite najjednostavniju picu i neke dodatne sastojke koje mogu zasebno dodavati po želji
 • Zdravi zalogaji kako bi i ostali roditelji bili sretni 😉 – nekoliko manjih mrkvi (možete pronaći manje komade u skoro svim prodavnicama) i neko narezano voće
 • Krofne – što šarenije to bolje
 • Kolači u obliku slova
 • Sladoled (ukoliko su vremenski uslovi odgovarajući)
 • Piće – držite se vode i nekoliko zdravih napitaka (pobrinite se da vam ne zaprljaju tepihe u slučaju prosipanja).

Igre

 • Dekoriši svoju picu ili keks – dajte djeci nekoliko opcija kako bi “personalizirala” svoje parče pice ili keksa. Napravite malo takmičenje i pustite da djeca odaberu pobjednika.
 • Traženje blaga – sakrijte nekoliko stvari na nekom skrivenom mjestu u kući i pripremite nekoliko tragova za djecu koja trebaju da slijede uputstva i pronađu blago.
 • Muzičke stolice – zadnji ali ne i posljednji – pustite ih neka plešu. Neka se vaša djeca isplešu uz omiljene muzičke tonove za zabave, a kada muzika prestane neka se moraju zaustaviti u mjestu. Možete ih pustiti i da imaju svoj vlastiti nastup – ukoliko neko želi da zapjeva svoju omiljenu pjesmicu (umaranjem djece ćete postati hit kod ostalih roditelja!).

Profesionalni savjet! Provedite kvalitetno vrijeme sa vašim djetetom i pripremite dekoracije poput papirnih lanaca. Sve što trebate su: papir u boji, ljepilo i makaze.
Profesionalni savjet! Pripremite i plan “B” i igre za zabavu ukoliko budete morali ispuniti neko dodatno vrijeme.

POSLIJE: Velikog dana – počistite nered

Šta tu možemo još reći. Ne postoje prečice u čišćenju nakon zabave za djecu ali ima nekoliko stvari koje mogu ići vama u prilog:

 • U grupi ostalih mama – uvijek ima JEDNA osoba koja je spremna pomoći. Dopustite im. Nemojte biti previše ponsni :).
 • Nabavite reciklirane šoljice, pribor i tanjiriće.
 • Manji komadi hrane će vas poštedjeti većeg nereda!
 • Ukoliko je vrijeme dobro, organizujte zabavu napolju.
 • Pripremite manju opremu za prvu pomoć u čišćenju da vam bude pri ruci kako biste se pobrinuli za prosipanja čim se dogode – a to će vam uštediti i vrijeme.

Kada prođe veliki dan, zapamtite da nagradite sebe – odaberite nešto što vas čini sretnim i što vama odgovara.

P.S. Možete prikupiti sve fotografije – vaše i ostalih roditelja (ukoliko će biti još neko ko fotografiše) i izraditi album za svoje dijete kako bi imalo finu uspomenu.

Potpuno kvalifikovane da urade vaš posao.

Nove Gorenje mašine za pranje posuđa inspirisane su savremenim životnim stilom. Dovoljno fleksibilne da odgovore bilo kojem zadatku, kreirane su imajući na umu svakodnevnu dinamiku života. Potpuno se prilagođavaju vašim potrebama, nudeći vam razne funkcije i potpuno prilagodljivu unutrašnjost. Obilje karakteristika će vam pružiti vrijeme da uživate u važnijim stvarima u životu.Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati