Slovenija | Magyarország | Россия | Bosna i Hercegovina

Najlakši način da djeca urade kućne poslove

Nagovaranje djece da obave neki kućanski posao ne mora uvijek biti odmjeravanje snaga. Evo pet savjeta kojima ćete svoju djecu navesti da obave kućne poslove u kratkom vremenu bez potrebe da galamite na njih. Garantovano!

1. Budite uporni. Uvođenje novih obaveza djeci može izazvati neke početne otpore. Posebno ako ste ih navikli da sve obavljate umjesto njih. Ali budite uporni i vidjet ćete promjenu u njihovom ponašanju.

2. Neka to bude poput igre. Pretvorite spajanje parova čarapa u nacionalno takmičenje ili sakupljanje igračaka u misiju super heroja. Ne samo da će se zadaci provesti u kraćem vremenu bez puno muke, nego će se vaša djeca još i zabaviti u tom procesu.

3. Pustite vaše visoke standarde. Možda sve majice neće biti složene na isti način ili može ostati dio sa prašinom tu i tamo. Oduprite se porivu da kažete: “Pusti mene da to uradim kako treba” i posmatrajte kako vaše dijete postaje odgovorna i kompetentna individua.

4. Nagradite! Ljudi vole biti nagrađeni za svoj rad, pa ni djeca nisu izuzetak od tog pravila. Zato pobrinite se da znaju da su uradili odličan posao i pokažite da vam je drago zbog toga što su vam pomogla.

5. Pozitivna motivacija. Table sa stikerima, dodatna knjiga pred spavanje ili povremeno dodatni slatkiš može ponekad učiniti čuda u podizanju radnog morala. Neko to može smatrati mitom, mi to zovemo obavljanje zadataka.

Život je komplikovan. Učinimo održavanje rublja jednostavnim.

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene da urade sav prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način. WaveActive karakteristike pranja odlikuju savremene tehnologije čišćenja:
  • Jedinstveni oblik bubnja sa specijalnim valovitim 3D rebrima za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona, i tako obezbjeđuje optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno namakanje i uklanjanje zaprljanja
Pročitaj više

Možda biste željeli pročitati