Slovenija | Россия | Bosna i Hercegovina

Kako izbjeći peglanje: isprobani i testirani savjeti

Nemojte čitati ovu objavu ukoliko volite peglati! Još uvijek čitate? Uredu, evo 5 isprobanih i testiranih savjeta koji će vam pomoći da smanjite vrijeme koje provodite obavljajući zamorne kućne poslove. Nema na čemu.

1. Koristite kocke leda. Postavite izgužvani odjevni predmet u mašinu za sušenje zajedno sa nekoliko kocki leda. Podesite mašinu za sušenje na najtopliji način sušenja koji je dopušten za vaš odjevni predmet i pokrenite sušenje u trajanju do 15 minuta. Para koja će nastati topljenjem kocki leda će izravnati nabore jednostavno i brzo. Ili odaberite mašinu sa parnom tehnologijom koja ne samo da omešava vlakna, već eliminiše alergene.

2. Nemojte prenapuniti mašinu za pranje rublja. Budimo iskreni, svi to radimo. Šta god da je razlog, rezultati nisu uvijek zvjezdani. Možete primjetiti da mrlje i nisu otklonjene i da je rublje svo zapetljano ili čak oštećeno. Kako biste to izbjegli, pobrinite se da uvijek ima dovoljno prostora da se rublje unutar bubnja pomjera.

3. Protresite rublje nakon pranja u mašini. Potom ih fino okačite na štrik. Kako biste izbjegli linije koje se kasnije trebaju peglati, objesite rublje preko najtvrđeg diela tkanine.

4. Pokušajte sa dugim tuširanjem. Nemate vremena za peglanje? Objesite odjevni predmet koji ste htjeli nositi u kupatilu dok se tuširate i pustite da para napravi svoju magiju. Možete napuniti i prskalicu vode, poprskati izgužvane dijelove odjevnog predmeta i objestiti ili položiti na ravnu površinu. Nabori će nestati kada voda ispari i kada se osuši.

5. Eliminišite. Vaše bake sigurno to ne bi odobrile, ali razmislite koje predmete zaista rijetko treba peglati. Košulje i majice koje nosite na posao? Definitivno treba peglati! Ručnike i posteljinu? Ne nužno. Eliminisanjem nekih predmeta možete uštedjeti sate peglanja.

6. Neka bude zabavno. Ponekad ne možete izbjeći strašnu peglu, ali možete napraviti da to bude ugodno koliko god je moguće. Upalite mirisnu svijeću, naspite čašu vina i upalite svoju omiljenu emisiju. Ta hrpa rublja će nestati puno brže nego što mislite.

Superiorni rezultati peglanja

Gorenje pegle omogućavaju optimalno klizanje po bilo kojoj vrsti tekstila i superiorne rezultate peglanja. Ukoliko imate neke probleme sa naborima, riješite ih uz pomoć peglanja sa JONIMA. Gorenje pegle su opremljene aluminijskom podlogom koja ima keramički premaz obogaćen kristalima turmalina.Pročitaj više

Možda biste željeli pročitati