Slovenija | Česká republika | Slovenská republika | Россия | Bosna i Hercegovina | Danmark | Norge

Kako da planirate svoja ljetna putovanja

Miris ljeta. Osjećaj ljetnog povjerarca. Boje mora. Pogled na vrhove obasjane suncem. Sanjarenje? Zašto ne pretvoriti svoja sanjarenja u akciju i ljetnu avanturu? Evo nekoliko korisnih savjeta kako započeti planiranje ljetnog odmora već sada. Da li znate da vaše najbolje ljeto tek dolazi?

Datum. Posao ili obaveze oko učenja obično ne prestaju tokom ljetnog perioda. Ljeto moće biti jednostavniji period godine po pitanju vaše liste obaveza, ali vjerovatno većina od vas ne može reći “Odlazim” jedan dan i potom otići na odmor. Provjerite sa kolegama na poslu ili u školi, provjerite raspored svojih najilijih i odaberite datum koji svima najviše odgovara.

Budžet. Budžetiranje možda nije vaš omiljeni zadatak, ali je svakako važan element vašeg plana za odmor. Provjerite svoje finansije i procijenite koliko novca možete još dodatno uštedjeti do dana polaska. Suočimo se sa istinom, vaša ljetna destinacija zavisi od raspoloživog novca.

Odredište. S obzirom da je još uvijek proljeće, još uvijek imate dovoljno vremena da odaberete najbolje odredište za ovo ljeto. Da li je to morska obala, ili omiljeni planinski predio, udaljena zemlja koju ste oduvijek željeli posjetiti ili neka druga destinacija, odaberite mjesto koje će održavati vaše raspoloženje na visokom nivou i prije nego krenete na putovanje.

Smještaj. Ukoliko želite ostati samo na jednom mjestu, preporučuje se da odaberete mjesto gdje ćete odsjesti dok ste još uvijek u svom domu. Ukoliko planirate mijenjati lokacije, rezervacija smještaja za prvu noć ili dvije može biti također dobra ideja.

Ulaznice. Ukoliko putujete na udaljenu lokaciju, dobra ideja je da odlučite o najpovoljnijem načinu prevoza. Da li je to avion, voz ili neki drugi prevoz, nikad nije rano da počnete sa traženjem najpovoljnije opcije. Najčešće, cijene prevoza postanu skuplje, kako se bliži datum polaska.

Spisak obaveza. Počnite pripremati listu obaveza za svoj godišnji odmor. Odjeću koju ćete trebati, potrepštine tokom odmora, lijekove i sl. Počnite sada, kako dan pred polazak na odmor ne bi bio previše stresan.

Nastavite sanjariti. Ne prestajte sanjariti. Pripremite tradicionalno piće ili jelo mjesta u koje putujete i zamislite kako će vam tamo biti za nekoliko mjeseci.

Neka zabava započne

Osvježite svoje dane svojim omiljenim pićem, ispunjenim kockicama leda :) Sa Gorenje ledomatom IMC1200B možete napraviti do 9 kocki leda u 10 minuta ili do 12 kg svježeg leda u danu. Ovaj lagani i prenosni ledomat je savršen za korištenje u komforu doma, ureda ili kampa. Možete napraviti mnoštvo leda (velikih ili malih dimenzija) brzo i kad god ga trebate. Neka ljeto počne!Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati