Slovenija | Magyarország | Россия | Bosna i Hercegovina

Gdje ćete sušiti svoje rublje tokom zime?

Tokom proljeća i ljeta, naše kuće su prozračne od laganog povjetarca otvorenih prozora ili balkona, što nam daje mogućnost da udišemo svjež zrak i uživamo u dugim toplim danima. Tokom ovih mjeseci, svi volimo da rublje objesimo u našim sobama, jer se suši brzo i ostavlja miris svježine u našem domu.

Međutim, tokom hladnih zimskih dana koji nam se uskoro bliže, ispravno sušenje rublja je dosta teže nego što biste to mislite.

Sušenje rublja u zatvorenom prostoru može biti ozbiljan rizik za zdravlje
Sušenjem vašeg rublja u zatvorenom prostoru tokom zime i pokušajem da ubrzate proces tako što rublje stavljate u blizini radijatora drastično povećava nivo vlažnosti u domu. Topao i vlažan prostor je idealan za stvaranje buđi i spora koje mogu dovesti do ozbiljnih plućnih ili sinusnih infekcija. Dodatno, sušenje rublja u zatvorenim prostorijama povećava nivo isparavanja organskih hemijskih spojeva od sredstava za pranje. Ova isparavanja mogu biti karcenogena i mogu izazvati astmu i iritirati oči ili kožu. Rješenje za sve ove probleme je korištenje mašina za sušenje rublja.

Savjeti i trikovi za zimu
Ukoliko je to moguće, koristite bolje mašine za sušenje rublja. Ovo neće pomoći samo da kroz zimu prođete zdraviji, nego će vam smanjiti potrebu za peglanjem rublja i tako omogućiti vam dodatno slobodno vrijeme. Ukoliko se ipak odlučite da sušite rublje u zatvorenim prostorijama, pobrinite se da ih redovno i pravilno ventilirate i prozračite.

Ukoliko je to moguće, birajte prostoriju u kojoj provodite manje vremena. Također, strogo se preporučuje da koristite prirodne i organske deterdžente za pranje koji će spriječiti isparavanje opasnih hemikalija u zrak koji udišete.

Ukoliko je napolju sunčan ali hladan dan, slobodno iznesite napolje svoju mrežu za sušenje rublja; međutim, proces sušenja može biti nešto sporiji.

Napravljene da obave posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način.

WaveActive karakteristike sušenja donose savremene tehnologije sušenja: Programe dizajnirane da rehidriraju vlakna kako bi odjeća bila glatka i sa manje nabora
  • IonTech koji ispunjava zrak sušenja sa negativno naelektrisanim jonima koji uklanjaju alergene i bakterije
  • SteamTech koji donosi dodatni tretman sa parom na kraju programa sušenja
Pročitaj više

Možda biste željeli pročitati