5 jednostavnih savjeta za održavanje vaše mašine za pranje rublja

Ukoliko pozivanje servisera za opravku mašina za pranje rublja nije nešto što bi vas moglo zabaviti, predlažemo da poduzmete barem osnovno održavanje s vremena na vrijeme. Evo nekoliko veoma jednostavnih savjeta kako da se pobrinete za svoju mašinu za pranje rublja kako bi ona besprijekorno radila u godinama pred njom.

Ostavite vrata i ladicu dispenzera blago otvorenima proslije pranja. Ovo će omogućiti da se mašina potpuno osuši i spriječiti nastajanje neprijatnog mirisa. Očistite ladicu dispenzera barem jednom mjesečno pod mlazom vode.

Pokrenite ciklus pranja pri praznom bubnju sa sirćetom, barem jednom mjesečno. Koristite programe samočišćenja kao što je SterilTub (ukoliko imate isti na svojoj mašini za pranje) ili samo pokrenite pranje (na 95 °C). Sirće u kombinaciji sa toplom vodom odstranjuje kamenac i sprječava nastajanje i razvoj bakterija.

Nemojte je opteretiti i prepuniti. Različiti programi daju najbolje rezultate pri različitim punjenjima, zato provjerite uputstva da provjerite koje punjenje je pravilno za odabrani program. Ukoliko perete zaprljanije rublje, preporučujemo da napunite samo 2/3 bubnja.

Nemojte stavljati preveliku količinu deterdženta. Više deterdženta ne znači i čišće rublje. Rezultati mogu biti potpuno suprotni: zbog veće koncentracije deterdženta, rublje se ne ispere kako treba i ostanu tragovi deterdženta koji mogu izazvati iritacije ili alergije.

Očistite filter. Čišćenje filtera barem tri puta godišnje će produžiti život vašoj mašini za pranje rublja i poštediti vas briga i odčepljavanja filtera tokom ciklusa pranja.

Život je komplikovan. Učinimo održavanje rublja jednostavnim.

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene da urade sav prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način. WaveActive karakteristike pranja odlikuju savremene tehnologije čišćenja:
  • Jedinstveni oblik bubnja sa specijalnim valovitim 3D rebrima za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona, i tako obezbjeđuje optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno namakanje i uklanjanje zaprljanja
Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati