5 jednostavnih ideja za ugodnu jesensku večer kod kuće

Ljeto je zvanično prošlo i ušli smo u hladniji period godine. Sa hladnijim i dužim noćima, obično provodimo više vremena u zatvorenim prostorima. Kako bismo ih učinili što ugodnijim i zabavnijim, kreirajte toplu i domaćinsku atmosferu u svom domu sa sljedećim savjetima.

Zapalite mirisne svijeće. Ništa neće stvoriti atmosferu ugodne večeri kao mirisna svijeća. Stavite ih na police, prozorske zidove i stol za kafu, zatim sjednite i uživajte u laganom svjetlu i divnom mirisu koji oslobađaju. Ukoliko želite postići i neki terapeutski efekat, odaberite svijeće sa esencijalnim uljima. Odlučite se za bogate i tople mirise, kao što su bagremovo ulje, tamjan i ćilibar, koji pružaju aromu pucketajuće vatre.

Skuhajte ukusnu večeru. Planirajte unaprijed, potražite recept koji do sada niste probali, i izazovite svog partnera ili djecu. Možda je to recept koji je pripremala vaša baka koji želite probati ili ambiciozni obrok u tri slijeda od nekog omiljenog kuharskog šefa? Pretvorite uobičajnu večeru u specijalni događaj sa ovom zabavnom aktivnošću koja povezuje cijelu porodicu. Kako biste nadoknadili vrijeme koje ste potrošili u pripremanju hrane, napravite više hrane nego što trebate i zamrznite je u zamrzivaču kako biste je jednostavno mogli poslužiti kao obrok nekoliko dana poslije.

Pustite sebi muziku. U zavisnosti od raspoloženja i preferencija, to može biti nešto što će vas navesti da zaplešete (Ko kaže da je teško vježbati tokom hladnijih mjeseci?) ili lagana muzika u pozadini koja vas opušta dok uživate u večeri na kauču sa čašom savršeno rashlađenog vina i dobroj knjizi.

Ispecite svečane slatkiše. Bilo da želite ispeći Božićne kolače kao poklon prijateljima i porodici, ili odlučite da su čokoladni bravniji odlični u kombinaciji sa čašom vina, rajski miris pečenih slatkiša će učiniti da vaš dom miriše lijepo i zaželjet ćete da duge zimske noći nikada ne završe.

Obucite se za ovu priliku. Pobrinite se da vam je što ugodnije. Pronađite te tople vunene čarape, ugodnu trenerku i lagodan džemper. Prostrite deku na sofu. Dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja u vodu vaše mašine za sušenje rublja sa programom za paru kako bi mirisale još ugodnije. Nakon toga jedino što vam preostaje da uradite je da odaberete dobar film za pogledati!

Napravljene da obave posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način.

WaveActive karakteristike sušenja donose savremene tehnologije sušenja: Programe dizajnirane da rehidriraju vlakna kako bi odjeća bila glatka i sa manje nabora
  • IonTech koji ispunjava zrak sušenja sa negativno naelektrisanim jonima koji uklanjaju alergene i bakterije
  • SteamTech koji donosi dodatni tretman sa parom na kraju programa sušenja
Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati