3 aktivnosti sa ledom za djecu

Aktivnosti sa ledom su savršen način da zabavite vašu djecu i da ih rashladite tokom toplih ljetnih mjeseci. Evo nekoliko jednostavnih aktivnosti koje će obožavati. Najbolje od svega je što sve što trebate već imate u vašoj kuhinji!

1. Zidanje sa ledom. Pripremite veliku količinu kocki leda u različitim oblicima. Pospite tanak sloj soli na pleh za pečenje i pustite dijete da napravi prvi sloj svoje građevine. Nakon toga, pospite sol na prvi sloj, i odmah dodajte i drugi red i tako ponavljajte koliko bude potrebno. Ukoliko se slojevi ne lijepe, zamrznite skulpturu u zamrzivaču nekoliko minuta poslije svakog sloja.

2. Farbanje leda. Uspite nekoliko centimetara vode u plastičnu posudu i zamrznite je. Kada je zamrznuta, izvadite blok leda na tanjir i pustite djecu da oboje led vodenim bojama. Oni će naprosto obožavati vidjeti kako se boje miješaju kada led počne da se topi.

3. Lov na trofeje. Zamrznite neku manju igračku (naprimjer dinosaurs je idealan za ovu igru) u velikoj plastičnoj posudi. Možete to raditi i u više slojeva, tako da su igračke ravnomijerno distribuirane u blokovima leda. Uzmite malo soli, alate i tople vode i pustite djeci da otkriju i oslobode igračke.

Trebate svježinu? Bez problema

Gorenje IonGeneration kombinovani frižideri su dizajnirani za maksimalnu svježinu. Njihova IonAir sa MultiFlow 360˚ tehnologija kontinuirano osvježava zrak kako bi simulirala prirodnu mikro klimu i obezbjedila završene uslove čuvanja namirnica. Sa pametnim, korisnički pogodnim funkcijama oni se neprimjetno adaptiraju vašem životnom stilu. Bez obzira koliko često otvarate vrata frižidera, AdaptTech održava optimalnu temperaturu koja čuva vaše namirnice u savršenom obliku, dok NoFrost Plus sistem hlađenja sprječava nakupljanje leda i eliminiše potrebu za odmrzavanjem frižidera. Od sada dostupni i sa integrisanom HiddenHandle ručkom.Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati