Slovenija | Россия | Bosna i Hercegovina

10 nekonvencionalnih aktivnosti napolju za ovo proljeće i ljeto

1. Ukoliko je vrijeme dovoljno lijepo, isprobajte kampiranje u svom dvorištu. Organizujte porodičnu avanturu, bez da napuštate svoje imanje! Iskustvo zajedničkog podizanja šatora, nošenja omiljenih igračaka i sendviča sa sobom, pa čak i kuhanja napolju (samo raspalite svoj roštilj) može učiniti da se osjećate kao da ste negdje dalje od kuće, a sve to bez stresa putovanja ili zaboravljanja nečega. Ne zaboravite da ponesete prekrivače za ugodan boravak napolju!

2. Piknik u parku. Pripremite nekoliko jednostavnih jela za zajednički obrok i uputite se negdje u prirodu i tišinu. Pozovite prijatelje i njihovu djecu kako biste se okupili. Ovo vam može i olakšati, tako što će svak ponijeti po jedno jelo – što će svakako smanjiti i obaveze čišćenja i pranja poslije!

3. Lov na blago. Sva djeca obožavaju potragu za blagom, a tako ih je jednostavno organizovati! Samo rezervišite jedno večer za sebe kako biste bili krativni sa tragovima (i kako biste sakrili stvari po domu dok djeca spavaju), a potom možete uzeti slobodno vrijeme za sebe dok oni budu tražili blago i dok se tako igraju. Ne morate da organizujete “brdo” slatkiša kao blago, to može biti njihova omiljena igračka i jedan slatkiš kao glavna nagrada!

4. Let sa balonom na vrući zrak. Za ovo ćete trebati planirati, ali je zato zadivljujuće i nezaboravno životno iskustvo! Vrijeme se popravlja tako da su pogledi spektakularni, i to će biti avantura koju sigurno neće zaboraviti.

5. Uberite svoje vlastito voće sa farme i napravite vlastitu marmeladu kasnije. Proljeće je vrijeme u kojem možete posjetiti lokalne farme koje otvaraju svoja polja za javnost kako biste ubrali svoje vlastite namirnice (možete pronaći sebi najbližu brzom pretragom na internetu!). Možete organizovati dan tako što ćete planirati pravljenje vlastite marmelade od voća koje uberete zajedno sa svojom porodicom. Ona će imati bolji okus djeci, kada je sami budu pravili – od početka!

6. Bejzbol sa vodenim balonima. Ukoliko je vrijeme odgovarajuće, zašto se ne biste malo zabavili uz igru bejzbola sa vodenim balonima? Osvježite se i dobro se nasmijte – samo se pobrinite da svi budu adekvatno obučeni kako ne bi imali ništa protiv da budu mokri!

7. Zabavno pranje auta. Da, možete oprati svoj auto i ujedno zabaviti svoju djecu! Samo pretvorite ono što je bila uobičajni zadatak u nešto zabavno. Pobrinite se samo da bude puno pjene i smijeha. Možda možete kreirati malo zabave, sa spužvama u boji kako biste motivisali svoju djecu da učestvuju u pranju!

8. Ugostite mini Olimpijske igre sa prijateljima. Unesite malo takmičarskog duha sa svojim vlastitim Olimpijskim igrama… U vašem dvorištu! Ne morate se držati klasičnog trčanja i skakanja, možete izmisliti i vlastite igre zajedno i kreirati svoje vlastite medalje i nagrade! To će pokrenuti sviju i tako ćete iskoristiti maksimalno toplo vrijeme.

9. Organizujte plesnu zabavu. Svi vole plesati, ali možda nema toliko prilika da se opustite kada imate porodicu o kojoj trebate brinuti, pa zašto onda ne organizovati svoju vlastitu zabavu? Pozovite prijatelje i članove porodice i predložite pjesme za epsku plejlistu u kojoj će svi uživati, kao i prića i užinu za partije poput 1999!

#Instalove

Side by side frižideri su ultimativan izbor za sve one koji žele pouzdan i efikasan način da sačuvaju svježinu svojih namirnica. Kombinacijom modernog dizajna, snažne tehnologije i prostrane unutrašnjosti, ovi aparati donose jednostavno dostupno i dobro organizovano čuvanje svih vaših namirnica. Nije ni čudo što ćete se odmah zaljubiti u njih.Pročitaj više
Oznake: , ,
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati