Prolećno čišćenje – da li uživate u tome?

Žena i dete srećno čiste zajedno

Proleće. Ono divno doba godine kada pevaju ptice, cvetaju visibabe a dani postaju duži i topliji. Divno vreme buđenja prirode i novih početaka. Ali… Proleće je takođe i vreme za prolećno čišćenje! Pre nego što krenete da prevrćete očima na samu pomisao velikog prolećnog čišćenja, tu smo da vam pomognemo. Prolećno čišćenje može biti i lepo iskustvo, pogotovo ako razmislite o nagradi na kraju – osveženje doma vam takođe omogućava da osvežite i svoje telo, um i dušu.

Prolećno čišćenje ili novi početak?

Čist dom podseća na svež početak nakon duge zime. Sve je svetlije i sija novom energijom. Čist dom može da ojača vaš imuni sistem i da vam pomogne u borbi sa alergijama uklanjajući naslage bacila, bakterija, prašine i alergena. Ali to nisu sve dobre strane! Čist dom može da umanji stres i depresiju, a osećaj ostvarenja daje mozgu neurološku nagradu. Prolećno čišćenje ima fizičke i emotivne benefite koji se ne završavaju samo čistim domom. Toliko je dobro za vas, da možete da ga računate kao deo brige o sebi. Uz Gorenje aparate, čišćenje će uvek biti opuštajuće, brzo i efikasno, što će vam doneti mir.

Priprema, pozor, kreni

Sada kada znate šta sve prolećno čišćenje može uraditi za vas, sve što vam treba je malo vremena i motivacije. Prolećno čišćenje može biti lako kao 1, 2, 3… Samo pratite tri koraka ispod i poželite dobrodošlicu energiji proleća u svoj dom i život.

Oven - AquaClean function

1. Plan i priprema

Kažu da sat vremena pripreme štedi nekoliko sati rada. Sastavite listu svega što želite da uradite, onda odličute koje ćete sprave i sredstva za čišćenje koristiti. Nabavite sve što vam treba pre početka rada.

2. Podelite i vladajte

Umesto stalnog čišćenja tokom vikenda, koje će vas ostaviti umornim kao da ste upravo istrčali maraton, razdvojite sve zadatke na listi na manje podzadatke i rasporedite ih tokom nedelje. U ponedeljak, samo operite prozore i ništa više. U utorak samo očistite podove i ništa više. U sredu… razumete šta hoćemo da kažemo. Jedan posao dnevno će učiniti prolećno čišćenje manje napornim. Čak i da ne završite sa svim poslovima na listi, koga je briga? Proleće takođe donosi i neke kišne dane, pa je bolje da uživate u sunčanim danima napolju, a čišćenje ostavite za oblačne dane.

3. Radite pametnije, a ne više

Promenite svoju perspektivu prolećnog čišćenja tako što ćete i u svom načinu razmišljanja napraviti prolećno čišćenje i pretvoriti svaki posao u zabavnu aktivnost. Pustite muziku koju volite i pretvarajte se da je usisivač mikrofon. Uključite svoju decu u igru tako što postavite tajmer na pet minuta i napravite malo takmičenje ko će najbrže očistiti. nakon toga uživajte u sladoledu na sofi, ili u čaši vina u toploj kupki nakon čišćenja kupatila, ili u lepoj, dugoj dremci nakon čišćenja dnevne sobe.

Prolećno čišćenje je takvo kakvim ga napravite. Može da bude stresno, umarajuće i da vam potroši mnogo vremena. Ali takođe može da bude i odlična prilika da provedete kvalitetno vreme sa svojom porodicom i da donesete novu energiju i život u svoj dom. Izbor je vaš.

Osećate se bolje povodom prolećnog čišćenja? Drago nam je da možemo da pomognemo. Toliko nam je drago, da ćemo vam pomoći još više… Našim sjajnim inovacijama, dizajniranim da čine vaš dom čistim. I pojednostavljenim.

  • Ako vam je čišćenje rerne na listi za prolećno čišćenje a imate neki od poslednjih modela, to možete odmah skinuti sa liste. Jednostavno treba da sipate vodu u tepsiju, uključite AquaClean funkciju nakon pečenja, ostavite pola sata i rerna će se očistiti sama.
  • Ako vam je čišćenje rerne nakon svakog pečenja previše, kako vam zvuči jednom mesečno? Mnoge Gorenje rerne imaju PyroClean funkciju pirolitičkog samočišćenja. Pritisak na taster i minut vremena da izbacite pepeo je sve što je potrebno za rernu bez fleka i ostataka masti.
  • I najzad, mašina za pranje sudova. Iako je njen posao da pere, i njoj je potrebno povremeno prolećno čišćenje kako bi bila u vrhunskoj formi. Ali zašto biste je čistili ručno, kada naša mašina za sudove sa SelfCleaning programom za samočišćenje to može da radi sama?

Potpuno spremne da urade posao umesto vas.

Svesni smo da vam je potrebno da se uzdate u svoju mašinu za pranje sudova da će obaviti svoj posao savršeno. Zato većina SmartFlex mašina za pranje sudova ima dodatnu prskalicu koja omogućava još bolju pokrivenost vodom i temeljnije ispiranje, uz bolji učinak pranja i do 30 %. Ručno pranje sudova nakon vađenja iz mašine za pranje sudova? Davna prošlost! Ali, čekajte, ima još novosti:
  • TotalDry – vrata se automatski otvaraju kako bi višak pare izašao, a posuđe je potpuno suvo
  • 15 min SpeedWash – omogućava pranje sudova za samo 15 minuta
  • Noćni program - uz rad na samo 37 dB ovaj program stvara manje buke, te parira i tihoj biblioteci
Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati