Magija minimalizma u vašoj kuhinji

Čistih linija, elegantno and jednostavno – minimalizam je vodeći stil dvadesetprvog veka. Dizajniranje kuhinje u minimalističkom stilu stvara prostor koji je vizuelno privlačan i funkcionalan, bez besportebnog dekora, koji donosi osećaj mirnoće i balansa u enterijer.

Prilikom diziajniranja kuhinje u minimalističkom stilu, treba imati na umu; manje je više.

Ukoliko odaberete crni ili beli enterijer kuhinje, dobijate izuzetnu osnovu od koje možete da počnete. Takav izbor dozvoljava da kreirate savremeni prostor čistih linija i da pretvorite svoju kuhinju u magično mesto.

Sledeći saveti i trikovi vam mogu biti od koristi kako biste dodatno istakli eleganciju svoje crne ili bele kuhinje.

Odabir boja u minimalističkoj kuhinji
Kada osmišljate minimalistički enterijer, potrudite se da se opredelite samo za dve ili tri boje. Igrajte se sa neutralnim tonovima ukoliko želite da postignete sofisticiran, ublaženi efekat, ili dodajte tačku jarke boje vašoj crno/beloj kuhinji kako bi kreirali umetnički detalj koji privlači pogled i može učiniti čuda za šarm Vaše kuhinje. Uključite samo jedan set živopisnih elemenata, kao što su žute stolice ili obojite ceo zid – izbor je vaš. Možete da učinite i korak više, da se igrate sa različitim nijansama iste boje. Ukomponujte nijanse iste boje u različitim teksturama i time stvorite impresivan i zanimljiv vizuelni efekat.

Drveni elementi
Slojevi sa teksturama, kao što je drvo, čine čuda u minimalističkim kuhinjama. Dodavanje drvenih elemenata crnoj ili beloj kuhinji daje toplotu enterijeru i ublažava eventualan hladan ili rigidan izgled.

Inoks
Savremeni enterijeri kuhinja u crnoj ili beloj boji kombinovani sa inoksom, stvaraju auru sofisticiranosti i luksuza. Razmotrite opciju da dodate dekorativne dodatke od inoksa, kao što na primer viseći okrugle svetiljke, ukoliko želite da naglasite njenu crtu elegancije.

Kuhinjsko ostrvo
Da li postoji bolji način da se postigne dramatičan efekat u vašoj kuhinji od postavljanja crnog kuhinjskog ostrva u enterijer u kome preovlađuje bela boja ili obrnuto? Oštar kontrast se izuzetno dobro slaže sa drvenim elemetima, čime se postiže moderan, rafiniran izgled.

Podovi i pozadina radne ploče
Dodajte magije vašoj crno/beloj kuhinji uključivanjem jednostavne, ali vizuelno atraktivne pozadine radne ploče u enterijer kuhinje. Odlučite se za stakleni panel u nijansama crne, sive ili bele, ili boju uskladite sa sa radnim pločama vaše kuhinje. Prilikom odabira podnih obloga za kuhinju, opredelite se za prirodni kamen, kao što je granit, škriljac, mermer ili travertin.

Stvorite interesantnu tačku u prostoru
Kako biste izbegli da vaša potpuno crna ili potpuno bela kuhinja izgleda monotono, stvorite neku interesantnu tačku stavljanjem akcenta na jedan od vaših kuhinjskih zidova. Učinite da privlači pažnju time što ćete ga obojiti na drugačiji način. To može da bude diskretnija varijanta, kao što je crni zid u beloj kuhiniji a možete odabrati i neku živu boju. Takođe, možete istaći zid teksturom, odabrati na primer, keramičke pločice, ciglu ili kamen kao dekorativni element.

Jednostavna ali kreativna rešenja
Dodajte živost svojoj crnoj ili beloj kuhinji tako što ćete u dizajn kreativno uključiti hranu umesto da ona bude sakrivena u frižideru. Igrajte se sa drvenim ili minimalistički-staklenim posudama ili žičanim korpama ili izložite voće i povrće u dekorativnim teglama.

Magično jednostavno, prosto divno

Otkrijte novu kolekciju kuhinjskih aparata Gorenje od Ora ïto, dizajniranu prema ïtoovom konceptu „simplexity“ (jednostavne kompleksnosti) koji teži harmoniji između kompleksnosti funkcija i jednostavnosti upotrebe.  Dostupna u crnoj ili beloj boji i karakterična po elegantnim, minimalističkim svojstvima, Gorenje od Ora ïto linija kuhinjskih aparata predstavlja vizuelno unapređenje svake kuhinje.Pročitajte još
Podeli:

Možda će vas takođe zanimati