Zašto kupiti frižider sa inverterskim kompresorom

Ukoliko ste potencijalni kupac novog frižidera, možda ste naišli na pojam “inverterskog kompresora”. Zvuči poprilično tehnički, ali šta on zapravo znači i da li zaista trebate takav frižider?

Kompresor je dio frižidera koji pretvara rashladno punjenje iz gasovitog stanja u tečno. On radi prema temperaturi u frižideru: radi pri punoj brzini kada je potrebno hlađenje i prestaje sa radom kada je temperatura dovoljno niska. Međutim, inverterski kompresor, započinje sa laganim radom, potom povećava brzinu i kada postigne željenu temperaturu, smanjuje rad na nivo dovoljan da održava potrebnu temperaturu.

U poređenju sa standardnim kompresorom, inverterski kompresor ima nekoliko prednosti:
Energetksa efikasnost. Za razliku od standardnog kompresora, inverterski kompresor radi više konzistentno i pri kontrolisanoj brzini, što znači da troši značajno manje energije.

Izdržljivost. Kompresori se najviše troše tokom početnog rada. Inverterski kompresor započinje sa radom lagano, i time smanjuje mogućnost oštećenja.

Svježina. Iz razloga što inverteski kompresor nema totalni prestanak rada, nego samo usporava, temperatura u frižideru je više konstantna, što znači bolje uslove čuvanja vaše hrane u frižideru.

Tihi rad. Zbog svog kontinuiranog rada inverterski kompresor proizvodi niži nivo buke.

Sa svim ovim na umu, kupovina frižidera sa inverterskim kompresorom, kao što je npr. Gorenje NRS9181VXB koji također dolazi i sa NoFrost funkcijom i dispenzerom za vodu, može postati još dodatno isplativa i odluka koja olakšava vaš život.

#Instalove

Side by side frižideri su ultimativan izbor za sve one koji žele pouzdan i efikasan način da sačuvaju svježinu svojih namirnica. Kombinacijom modernog dizajna, snažne tehnologije i prostrane unutrašnjosti, ovi aparati donose jednostavno dostupno i dobro organizovano čuvanje svih vaših namirnica. Nije ni čudo što ćete se odmah zaljubiti u njih.Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati