Slovenija | Россия | Österreich | Bosna i Hercegovina

Tate to rade jednostavnije

Biti roditelj je vjerovatno najteže zanimanje na svijetu. U ovoj objavi, želimo pohvaliti očeve i njihove često “genijalne” načine sa kojima se snalaze u odgajanju svoje djece.

1. Viseća mreža za ležanje ispod vašeg stola. Ukoliko želite kreirati zabavu za svoju djecu, sigurno svežite jedan od čaršafa oko stola i priuštite im da uživaju u imrpovizovanoj ležaljci. Jednostavno poput nedjeljnog jutra!

2. Nemate tobogan u blizini? Šta kažete o korištenju kartonske kutije za spuštanje niz stepenice? Zabava je zagarantovana. Obavezno pod vašim nadzorom.

3. Naučite svoje dijete da samo pere zube na zabavan način! Šta kažete na odabir neke pjesme uz koju će uvijek prati svoje zubiće? Odaberite neku pjesmu koja traje 3 minute… Recite im da peru zubiće tokom čitavog trajanja te pjesme! Zar to nije od pomoći?

4. Vožnja djece u autu, kako bi brže zaspala. To smo čuli od mnogih roditelja – neka djeca zaspu dosta brže dok se voze u autu. Šta kažete na noćni krug po kvartu? U tom slučaju, mame mogu uživati u miru u kući. Svi sretni!

5. Napravite igru sa sakupljanjem igračaka – na primjer napravite takmičenje i postavite štopericu za ovu aktivnost. Igračke nikada nisu bile tako brzo na svom mjestu!

6. Odlazak u mjesta sa puno ljudi? Uparite odjeću! Lakše ćete uočiti jedni druge – čak i sa veće udaljenosti! Tako jednostavan savjet koji vam može riješiti probleme.

7. Sačuvajte svoje zidove tako što ćete zalijepiti papir na neke od njih i tako stvoriti velike površine za crtanje vaših malih umjetnika. Samo se pobrinite da im objasnite po ćemu smiju da crtaju.

8. Sakrijte slatkiše u vrećicama sa povrćem. Vjerujte nam, niko se neće ni sjetiti da ih tu traži.

9. Upotrijebite poklopac sa šoljice kafe za sladoled na štapiću – mislimo na plastične poklopce sa šolja kafe za ponijeti, okrenite ih naopako i izbušite rupu na sredini. Potom jednostavno provucite štapić sladoleda i eto ga! Imate mini posudicu u kojoj će se skupljati otopljeni sladoled. Na ovaj način ruke djeteta će ostati čiste i tako ćete spasiti sjedište automobila ili sofu…

10. Obojite vrijeme na satu kako biste obilježili neke dnevne rutine i kako biste djecu naučili na koji način radi sat. Genijalno, zar ne?

#Instalove

Side by side frižideri su ultimativan izbor za sve one koji žele pouzdan i efikasan način da sačuvaju svježinu svojih namirnica. Kombinacijom modernog dizajna, snažne tehnologije i prostrane unutrašnjosti, ovi aparati donose jednostavno dostupno i dobro organizovano čuvanje svih vaših namirnica. Nije ni čudo što ćete se odmah zaljubiti u njih.Pročitaj više

Možda biste željeli pročitati