Šta uraditi sa frižiderom kada odlazite na godišnji odmor

Da li spadate u onu grupu ljudi koji odbrojavaju dane do polaska na svoje omiljeno mjesto za vikend ili dva? Prije nego što spakujete kofere i spremite se za polazak, evo nekoliko savjeta koji će pomoći da vaš frižider bude u savršenom stanju tokom vašeg odsustva:

1. Potrošite svu hranu kojoj se bliži istek roka. Niko ne želi da se vrati kući, relaksiran poslije nezaboravnog odmora i da onda zatekne pokvarenu hranu u frižideru. Zbog toga predlažemo da iskoristite sve artikle kojima istiće rok kako se ne bi pokvarili prije vašeg povratka. Istovremeno, ne bi bilo loše da kupujete manje namirnica u sedmici pred polazak na godišnji odmor.

2. Uključite HolidayMod režim rada. Ukoliko ćete biti odsutni više od nekoliko dana, uključite HolidayMode režim rada koji će uštediti potrošnju struje koju biste inače koristili kako biste održali nižu temperaturu u frižideru. Samo zapamtite da tokom korištenja HolidayMode načina rada, vaš frižider bi trebao da bude ispražnjen, jer temperatura neće biti dovoljno niska i sigurna za čuvanje hrane.

3. Isključite ga skroz iz struje. Ukoliko vaš frižider nema HolidayMode režim rada ili ćete biti odsutni duže od mjesec dana, ispraznite ga skroz, isključite ga iz struje i očistite. Ovo će biti posebno jednostavno, ukoliko imate aparat sa NoFrost funkcijom, poput Gorenje NRS9181VXB side by side frižidera. Na kraju, pobrinite se da vrata ostavite otvorena kako biste spriječili nastajanje plijesni ili neprijatnih mirisa.

4. Očistite vaš frižider prije odlaska. Pošto će frižider svakako biti uglavnom prazan, to je idalna prilika da ga i očistite. Izvadite police i ladice, obrišite unutrašnjost frižidera sa mješavinom vode i sode bikarbone. Vodite računa da unutrašnji zidovi i svi dijelovi koji se mogu izvaditi budu potpuno suhi, prije nego ih vratite u frižider. Možda će vam se to činiti kao zamoran posao pred godišnji odmor, ali ćete biti sretni da vaš frižider sija od čistoće i da ugodno miriše kada se vratite sa odmora.

#Instalove

Side by side frižideri su ultimativan izbor za sve one koji žele pouzdan i efikasan način da sačuvaju svježinu svojih namirnica. Kombinacijom modernog dizajna, snažne tehnologije i prostrane unutrašnjosti, ovi aparati donose jednostavno dostupno i dobro organizovano čuvanje svih vaših namirnica. Nije ni čudo što ćete se odmah zaljubiti u njih.Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati