Šta raditi i šta ne raditi sa mašinom za sušenje rublja

Sušiti u mašini za sušenje rublja ili na zraku? Savjetujemo vam kombinaciju obje metode. Iako sušenje na zraku traje dosta više vremena, ponekad je najbolje tako sušiti neke osjetljive stvari. Nasuprot tome, sušenje u mašini za sušenje rublja će vam uštediti vrijeme, neprilika i čak peglanja! Sve što ste oduvijek željeli!

Molim u mašinu za sušenje rublja. Prekrivači, peškiri, kuhinjske krpe, farmerke, čarape, pamučne tkanine su samo neke od stvari koje možete sigurno sušiti u svojoj mašini za sušenje rublja. Samo pratite upute i simbole sa etiketa kako biste odabrali pravo podešenje za vaše rublje pošto se neki predmeti mogu sušiti na većoj temperaturi, a neki ne mogu.

Mašina za sušenje rublja – da ili ne?
Kupači kostimi. Ukoliko želite da obučete svoj kupači kostim naredne godine, onda je bolje da ga osušite na zraku. Toplota može napraviti da izgubi na elastičnosti ili ćete morati da nabavite novi kostim za naredno ljeto. Ili možda baš to želite i da uradite?

Grudnjaci. Proizvođači često deklarišu svoje grudnjake kao veoma osjetljive, što znači da bi se trebali ručno prati i sušiti na zraku, pošto visoka temperatura može učiniti da izgube na svom obliku. Međutim, mašine za sušenje rublja sa toplotnom pumpomu kombinaciji sa programom za osjetljivo rublje je dovoljno nježna da osuši i najosjetljivije predmete.

Hula-hopkke. Hula-hopke se mogu smanjiti zbog toplote, a osim toga mogu izaći iz mašine potpuno zapetljane, tako da je puno bolje sušiti ih koristeći osjetljivi program na vašoj mašini za sušenje rublja.

Svila. Ovo je veoma osjetljiva tkanina, pa se preporučuje da se suši na ravnoj površini ili da je odnesete na hemijsko čišćenje. Ili možete koristiti osjetljivi program na mašinama za sušenje rublja sa toplotnom pumpom.

Vuna. Još jedna osjetljiva tkanina, koju ne bi trebali sušiti u mašinama za sušenje rublja. Ali da li je tako? Provjerite da li vaša mašina za sušenje rublja ima specijalni program za vunu i onda je možete koristiti! Ukoliko nema, pobrinite se da džempere položite ravno, kako bi spriječili da se rastegnu.

Napravljene da obave posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način.

WaveActive karakteristike sušenja donose savremene tehnologije sušenja: Programe dizajnirane da rehidriraju vlakna kako bi odjeća bila glatka i sa manje nabora
  • IonTech koji ispunjava zrak sušenja sa negativno naelektrisanim jonima koji uklanjaju alergene i bakterije
  • SteamTech koji donosi dodatni tretman sa parom na kraju programa sušenja
Pročitaj više
Podijeli:

Možda biste željeli pročitati